Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Како да направим форум савеза?

Форум савеза

У фербруару 2008 нови форум савеза је уведен у Травиан. Овај нови форум подржава јавне форуме, форуме савезништва, савеза и затворене форуме. Доле је кратко упутство како да направите све те категорије.

ally_forum


Почетак
Можете почети правити форум савеза тако што ћете кликнути на new forum дугме кад сте у "форум" делу менија у вашем савезу. Кад кликнете на ово дугме, видећете мени за прављење новог форума. Као што је већ речено, могуће је убацити било какав форум. Они су описани испод.

 • Јавни форум

  Јавни форум може читати било ко у игри, али је једино може постављати од стране чланова тог савеза чији је форум. Форум ове врсте се може користити за апликације, објаве и више.

  ally_forum

   

 • Форум савезништва

  Ова врста форума је намењена за савезе и њихова крила. Кад погледате мени за прављење новог форума као што је овај, видећете да треба да додате савезе којима је дозвољено да приступе овом форуму. Ово се може учинити са називом или ознаком савеза. Ваш савез увек може користити форум, не треба да га додате. Кликните на '+' икону у листи и иствара додатно поље да се дода савез.

  ally_forum

   

 • Форум савеза

  Форум савеза је најједноставнији од свих форума намењен само за чланове вашег савеза. Једина ствар коју морате да учините је да попуните име форума и опис и додајте форум. Овај форум могу гледати и користити само чланови вашег савеза.

  ally_forum

   

 • Затворени форум

  Овај тип форума ради мање више исто као форум савезништва. Форум могу користити једино људи који су додати у листу коју ћете добити аутоматски чим направите форум овог типа. Играчи могу бити додати по њиховом ID или надимку. Форум неће бити видљив људима који нису додати на ову листу и форум админ(и). Опет, можете додати нову особу у листу тако што ћете кликнути на '+' дугме.

  ally_forum

   

Резултати
Испод је слика форума којег можете имати тако што сте пратили упуство написано горе. Овде су делови форума означени. Црвено означава јавни форум којег може прочитати било ко али могу писати само чланови савеза. Плаво преставља форум једино приступачан члановима савеза додатих у форум. Зелени део је форум савеза, који могу читати и писати само чланови савеза. Коначно, жуто је затворени форум који могу једино читати и писати играчи додати у форум.

ally_forum


Кликавши на edit дугме, слике лево од форума се мењају у мали мени за измену форума. Кликајте мало око тих малих менија и видите шта ће се десити.

BBCode
Нови форуми само прихватају специвичне BBCode ентитете. Испод је листа.

 • [b]Масно[/b]
 • [u]Подвучено[/u]
 • [i]Косо[/i]
 • [color=red]Црвени текст[/color]
 • [quote]Quote block[/quote] или [quote=Име играча]Цитат са 'написао' пољем[/quote]
 • [list] [*]Листа[*]Листа[/list]
 • [village=(x-coord|y-coord)] или [village=x-coord|y-coord] или [village=mapid] даје линк ка прегледу села Тренутно постоје пар проблема са овим ентититетом
 • [player=uid] даје линк ка профилу специфичног играча Тренутно постоје неки проблеми са овим ентититетом
 • [alliance=aid] даје линк ка профилу специвичног савезаТренутно постоје неки проблеми са овим ентититетом
 • [Легионар] икона легионара. Ово може бити учињено са сваком врстом трупа, побрините се да сте добро написали њихов назив, укључујући и велика слова! Погледајте упуства у игри за правилне називе.

Кодови изнад само раде за .rs форуме. Користећи друге језике морате користити ознаке за те језике. На пример, немачка ознака за [village=] је [dorf=].
Код [color=] може да садржи следеће вредности: 'aqua', 'black', 'blue', 'fuchsia', 'gray', 'green', 'lime', 'maroon', 'navy', 'olive', 'purple', 'red', 'silver', 'teal', 'white', 'yellow' као и боје у хексадецималном формату нпр: *00F или *0000FF (за плаву).

Такође, можете користити дугмиће који су приказани на врху поља за писање поруке:

ally_forum

 

Проблеми?

ally_forum


Само обришите линк који сте уписали у опцијама савеза унутар "Линк за форум" опције и проблем ће бити решен.

Kako da napravim forum saveza?


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не