Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Како користити преглед села, центар и мапу?

Како да користите сировине, центар села и мапу?Ово је приказ села, који можете видети приликом уласка у Travian свет.

1. Ово је приказ тренутно складиштених сировина у Вашем селу, број сировина и максимални капацитет складишта. Не можете поседовати више сировина, него што капацитет дозвољава, није препоручљиво да Вам сировине преливају складишта, тако их само губите без потребе. Зелена линија испод сировина означава колико Вам је места заузето у складиштима, када складишта буду пуна, та црта ће променити боју у црвену и то Вам је упозорење да сировине преливају. Са десне стране, налази се мала икона са житом и црвеним крстићем. То Вам је показатељ потрошње жита. Број потребан за одржавање сваке грађевине изграђене, прехрану војске, изградња ресурсних поља. Војска и становништво једу жито, ако производите 12 жита по сату, показаће Вам се као да је 10 у питању, јер 2 жита су утрошена као храна.

2. Ово је главни преглед свих поља за производњу сировина. Како развијате своје село, тако расте и потреба за ширењем рудника, а све у циљу пораста производње. С почетка је све празно и на Вама је да то изградите. Сировине Вам омогућују изградњу јаке и стабилне економије. Ни једно село не може да функционише без њих. У Travian свету, налазе се три типа рудника, дрва, глине, гвожђа и жита и сва четири типа су подједнако битна. Са порастом популације и војске, требаће Вам све више и више сировина. Такође, одређене сировине су од већег значаја за поједина племена. На пример, галима је потребно више глине, римљанима гвожђе, а тевтонцима дрво.

3. Овде имате увид у једночасовну производњу сировина које Ваше село тренутно производи. Како проширујете ресурсна поља, тако ће и прилив сировина да расте. Такође, важно је да знате да се овде може на овом примеру уочити и бонус од 25% који је активиран коришћењем златника.

4. Под овим бројем, имате увид у јединице које се тренутно налазе у Вашем селу. На почетку, осим хероја, нећете имати ништа више.Ово је преглед центра села где градите грађевине, како бисте створили могућности за нове и обуку нових јединица. Као што можете приметити, једна грађевина се већ налази ту, то је главна зграда. Она се сматра једном од најважнијих зграда, јер Вам је неопходна за изградњу свих осталих.  Као што можете да приметите, постоје кружићи, то су назначена места за изградњу, али има и пар додатних места предвиђених за специјалне грађевине:

1. (Црвено): На рубу реке и копна, налази се простор предвиђен за изградњу зида, који штити Ваше село. Свако племе поседује другачији тип зида.

2. (Наранџасто): Ово је простор предвиђен за изградњу места окупљања. Користи се за управљање кретања Ваше војске, као и за одређивање мета које ће Ваши катапулти да гађају. Што је већи степен места окупљања, већи је и избор грађевина које можете гађати катапултима. Такође, ово место је потребно за изградњу касарне и пар других грађевина, тако да без места окупљања, не можете обучити ни једног војника.Ово је мапа. Она је једна од можда најкориснијих карактеристика које игра пружа. У центру саме мапе, уоквирено жутим линијама, налази се Ваше село. Остала села која Вас окружују, су села Ваших комшија. Плави квадрати су ознака за Ваше савезнике, а светло зелени су за ПОН. Ако поставите курсор на село, можете видети нешто више детаља о самом селу, као што су име играча, популација села, савез. Ако пак кликнете на село, отварају Вам се додатне информације и опције за трговину, нападе и трговину.

1. Ово су долине. Уз изграђен дворац, можете послати Вашег хероја у истраживање. Долине пружају бонус Вашим селима. Кликом на долину, добијате детаљан опис о бонусу који пружа. Да ли има животиња, или су празне, па их можете без страха пљачкати ради сировина.  Морате унапредити дворац хероја, ако желите да присвојите неку од напуштених долина.

2. Поље обележено црвеним кругом представља поља за унос координата, које Вам користе као пречице док шетате мапом. Ако унесете рецимо ове вредности у поља -29 и -82, мапа ће Вас одвести на жељену позицију.

3. ва група дугмића Вам пружа разне погодности, од зумирања мапе, до разних филтера везаних за саму игру!


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не