Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Како да користим преглед села, центар села и мапу?

beginner


Ово је преглед села. То је место где можете унапређивати Ваша ресурсна поља да бисте подигли продукцију. Тренутно, Ви немате никакву надоградњу, и пре него што почнемо, хајмо се мало више информисати о овоме.


Поље 1: Ово је листа ресурса које тренутно поседујете, и износ који можете да складиштите. Не можете поседовати већи износ него што можете складиштити, и није препоручљиво да допустите да се оно напуни, јер тако трошите ресурсе. Скроз десно, налази се жито са црвеном цртом преко ње. То је Ваша популација. Ваша популација троши жито па је тај износ одузет од Ваше производње жита. То значи да Ви стварно производите 12 жита на сат, али Вам показује само 10 зато што се 2 троши као храна. Број поред 2 је максималан износ људи које твоје село може да прехрани, и остаће тако мало све док не унапредите Ваша житна поља.

Поље 2: Ово је главни преглед свих Ваших ресурсних поља. Како Ваше село расте, мораћете све више и више да градите овде, да бисте подигли продукцију. Тренутно је празно и остаће празно док не стигнемо до тог дела водича. Постоје четри ресурса која се могу пронаћи на овој мапи: жито, дрво, гвожђе, и глина. Сва четри су битна, али жито је нешто што увек треба да имате довољно, јер што више имате људи и војника у селу Ви га требате више. Наравно неке сировине су вредније неким народима. Нпр. галима је потребно доста глине, римљанима гвожђа, а тевтоницам треба доста дрвета.

Поље 3: Ово показује количину продукције које Ваше село има на сат. Док градите више ресурсних поља и подижете њихов ниво, производићете више.

Поље 4: Ово показује колико имате војника тренутно у селу. Пошто сте тек почели и пошто још нисте изградили место окупљања, немате ни једног у селу.

beginner


Ово је страница центра села. Овде градите грађевине. Можете видети да је једна грађевина већ саграђена, и то је главна зграда. Главна зграда је једна од најважнијих грађевина које постоје, пошто је потребна за скоро сваку грађевину. Као што можете видети, постоје кружићи у центру вашег села, то су места за градњу, али постоје и скривена места где можете градити одређене ствари:

1. (црвено): Углавном се налази на ободима реке , постоји место где можете иградити зид да Вас заштити. Свако племе има другачији зид, са различитим особинама заштите.

2. (наранџасто): Овде можете изградити Ваше место окупљања. Користи се за усмеравање Ваших војника и такође да дате инструкције Вашим катапултима шта да циљају. Што је већи ниво Вашег места окупљања, то су бољи Ваши катапулти када желите да гађају. Место окупљања је такође потребно за изградњу касарне aи осталих грађевина, тако да без места окупљања, не можете обучавати војнике.

map


Ово је главна мапа кориштена за целу игру. У средини мапе, заокружено жутим квадратом, је Ваше село. Остала села, која су обојена наранџастим квадратима, су комшијска села. Плави квадрати су села из Вашег савеза, зелени квадрати су савезници, и светло зелени квадрати су ПОН-ови (Пакт О Ненападању). Ако пређете курсором преко неког села, као што сам ја преко мог, можете видети детаље о том селу, као што је име играча, популација села, и савез села. Ако кликнете на то село, показаће Вам више детања о том селу, и даће Вам опције да да центрирате мапу на то село, опљачкате или пошаљете трговце у село.

Црвено заокружено поље са малим бројем 1 обухвата језеро са малим житним пољем и оно се зове Напуштена долине. Ако бисте кликнули на то мало поље, видели бисте информације о њој, као на пример колико је дивљих животиња тамо и такође опција да центрирате мапу на ту долину, или да опљачкате Напуштену долину због ресурса. Ако саградите Дворац хероја у будућности, направите хероја, а онда Дворац хероја на ниво 10, онда можете освојити долину за себе и да добијете бонус од ње, али можда нисте спремни на то све док нисте у игри бар недељу дана.

Црвено заокружено поље са малим бројем 2 садржи бројеве који се могу кориситити као пречица до вашег села. То су Ваше координате. Ако упишете насумично одабране бројеве, као -29 и -82, нашли бисте се на насумично одабраном делу мапе као што сте тражили, скоро као мали квадратићи на великој мрежи.

Напомена: Више информација о мапи можете видети овде.

05. Kako da koristim pregled sela, centar sela i mapu? mapa i selo


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не