Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Застој догађаја

Шта је застој догађаја?

Ако читате ово вероватно сте се суочили са застојем догађаја у игри. То се догађа када видите да се одбројавање остаје на 0:00:0?. Застој догађаја је технички проблем када наши сервери не могу да обраде све информације довољно брзо.

Ово може утицати на догађаје који ће се догодити после одбројавања, нпр. борбе и изградње. Може довести и до спорог учитавања страница игре или отежаног приступа игри.

Током застоја догађаја редослед акција остаје исти и биће обављен један за другим са неким кашњењем. То утиче на све играче на серверу.

Колико ће трајати?

Углавном застоји догађаја прођу брзо и све убрзо поново ради без проблема. У неким ситуацијама може да потраје дуже време. Ми стално пратимо наше сервере и предузимамо потребне акције да бисмо брзо исправили овакве проблеме. То није увек једноставан задатак, посебно на серверима са пуно активних играча.

Шта могу да урадим?

Застој догађаја је проблем на страни сервера, тако да га не можете решити. Међутим, постоје ствари које можете да урадите како бисте смањили оптерећење на серверу:   

  • Покушајте да одолите освежавању странице током застоја догађаја; свако освежавање је додатно оптерећење за сервер.
  • Ако можете да сачекате са следећим акцијама у игри, јер чак и када можете да пошаљете војску или започнете изградђу грађевине, они ће се на крају заглавити као и сви претходни догађаји.
  • Не отказујте радње попут изградње; не само да ће то бити додатно оптерећење за сервер, већ ћете и изгубити сировине које сте потрошили на изградњу.
  • У случају да приметите да се застоји догађају око пуног сата (нпр. 8:00, 9:00, 10:00), може бити да много играча на серверу баш тада покреће трговачке путеве. Најбоље је изабрати време које није заокружено, као нпр. 8:07, 9:23, 10:56, јер ће тако оптереће сервера бити равномерније.

У случдају да се ситуација не поправља током времена можете погледати и наш форум због обавештења о проблему. Уколико нема информациј о тој теми молимо контактирајте наш кориснички сервис  и обавестите нас о проблемима.

Хвала вам што пратите овај водич и хвала на стрпљењу док отклањамо овај проблем.

Zastoj događaja / lag / opterecenje


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не