Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

06.Коришћење статистике,извештаја/порука и профила

beginner


На страници статистике можете упоредити своје село (и успех целог налога) са селима других играчима. Постоје специјалне картице на самом врху прегледа статистика и са њима можете да видите све категорије рангирања, можете видети највеће играче по броју становника, савезе са највише поена, највећа села, најбоље и најјаче хероје, тзв. ПЛУС преглед (показује општи развој економије  у игри) и коначно, картица Опште која приказује опште информације о серверу. Ако сте и даље на картици Играч, онда ћете видети да постоје под-категорије које можете прегледати. То су  Нападач, Бранилац и Топ 10 статистике. Ту ће се приказати најбољи нападачи и најбољи браниоци, као и ваш ранг међу њима. Топ 10 листа ће вам показати 10 најбољих играча у ове две категорије (и у осталим категоријама). Страница Статистика може бити корисна ако желите да покажете свој успех пријатељима и породици, или само ако желите да видите ко је најбољи.

beginner


Извештаји и поруке су веома важни за ваш налог.

Комуникација са другима и информације о томе шта се дешава на вашем налогу су од виталног значаја за управљање огромном и моћном царством.

Извештаји

Извештаје ћете добити када постоји неко дешавање у вашем царству. Најчешће  ћете добијати извештаје када спроведете одређену трговину. Ту постоје две групе извештаја: један за ваше  трговце који снабдевају нечије  село, и један за стране трговце који долазе у ваше село и снабдевају га. Приликом преноса ресурса у оквиру ваше империје примићете само један извештај са обавештењем да је трансфер успешно извршен. Извештај ћете добити и када будете нападнути, када сте ви извршили напад, ако сте послали појачање другом играчу или ако су вама послали појачање, када сте завршили авантуру и тако даље.

Постоји и начин за филтрирање ваших извештаја. Приметићете да постоји неколико картица које вам омогућују да изаберете врсту извештаја које желите да видите. Можете изабрати да се приказују сви ваши извештаји (оно што се прво прикаже сваки пут када кликнете на иконицу извештаја), можете да прегледате извештаје који се односе само на војску, извештаје који се односе само на трговину и извештаје који се односе на авантуре (означене као Остало). Такође, можете архивирати извештаје које желите да задржите, тако да можете слободно да избришете оне који вам нису потребни. Т4 има и нову категорију извештаја, и то је последња картица у селекцији. Картица Околина приказује догађаје вашем у непосредном окружењу. Ово обухвата нападе на оазе и битке које су се догодиле у близини вашег села.

Можете да делите извештаје са другим играчима, као што су пријатељи и чланови савеза. Оно што треба да запамтите је да  јавно приказивање извештаја о биткама, које укључују и другог играча, забрањено без дозволе тог играча.

Поруке

Поруке (IGM – In Game Messages, односно поруке у игри) су потребне због комуникације са другим играчима. Можете да примате поруке, и наравно да шаљете поруке. У прегледу ваших порука можете да прегледате поштанско сандуче где се чувају све примљене поруке, и картицу Послате где су сачуване све поруке које сте послали. Ту је и картица која вам омогућава да пишете нове поруке. Исто као са и извештајима, можете да архивирате поруке које желите да задржите.

Травиан Тим исто може комуницирати са вама путем порука у игри. Мало поље за потврду поред те поруке ће бити друге боје: црвена за поруке од Мултихунтера и зелена за поруке од Подршке.

Профил

beginner


Сада је време да погледате страницу вашег профила. Можете да користите свој профил да бисте изменили подешавања налога, додали или отказали чуваре налога и да напишете неки текст који описује вас или вашу империју и који ће остали играчи моћи да прочитају. Имајте на уму да сви јавни садржаји, као што су текстови које пишете на страници профила, морају поштовати правила игре.

Прва картица је картица Преглед где можете видети тренутни садржај вашег профила. Ова страница укључује основне информације о вама, ваше године, пол и место, које можете изабрати да буде скривено или јавно приказано. Ито тако, ту је приказана листа свих ваших села и оазе освојене из тих села. Са десне стране се налази слика вашег хероја заједно са свом његовом опремом. Такође, можете да направите измене на вашем профилу тако што ћете кликнути на зелени линк где пише измени профил који се налази на картици Преглед.

Ово вас доводи до странице профила где ћете моћи да измените или додате све информације које желите да прикажете другима. На Профил страници можете и да измените имена села и њих можете изменити у било ком тренутку. Уколико сте освојили медаљу, постоји дугме на страници профила које ће приказати одговарајуће кодове. Ако желите да медаље буду приказане на вашем профилу, морате уписати те кодове у једно од два описна поља у вашем профилу.

Страница Подешавање је веома корисна, поготово ако сте корисник Плус налога. У Подешавањима можете додати линкове на свој налог ради лакше навигације у игри. Такође можете да филтрирате извештаје. Наиме, можете да одаберете који извештаја не желите да примате тако што ћете означити празно поље поред те опције. Поред тога, можете подесити колико порука желите да се приказује по свакој страници. И коначно последња опција, која вам даје могућност да подесите и промените временску зону.

Стигли смо и до последње (а можда и најважније) картице, а то је картица Налог. Налог картица је доступна само власнику налога, што значи да чувар налога не може да направи било какве измене на тој картици. Прво и најважније, Налог картица вам омогућава да промените лозинку за ваш налог, такође и да промените е-мејл адресу на којој је налог регистрован. Ово је касније веома важно, јер опција као што је пренос злата неће бити могућа ако више немате приступ е-маил адреси са које сте регистровали тај налог. Када год направите промену е-мејла примићете два е-мејла: један е-мејл на стару адресу и један на нову адресу уз обавештење да је промена извршена.

Даље, картица Налог је исто тако важна због тога јер ту можете постављати и отказивати чуваре налога. Можете имати два чувара налога, исто тако и ви можете чувати највише два налога. У пољу за подешавање чувара налога, имате опцију да дате одређена овлашћења чувару налога. Одвојите мало времена да бисте видели која све овлашћења можете дати чувару налога. У основи, ако означите сва поља, чувар налога ће моћи да уради све што и ви можете, осим да мења картицу Налог. Да бисте додали чувара налога, напишите име налога у празан оквир за текст и кликните на опцију Сачувај на дну екрана. Име вашег чувара налога ће се појавити; да бисте отказали чувара налога кликните на црвени Х знак поред имена чувара. Запамтите, можете подесити чуваре налога за ваш налог, али не можете поставити себе као чувара другог налога: само власник другог налог може то да уради.

Следећа област ће вам омогућити да подесите брисање вашег налога. Потребан је да прође период од 72 сата (три дана) пре него што ваш налог буде избрисан. Можете да откажете брисање у току свих 72 сата.

Последња област вам омогућава да одаберете да ли желите да примате вести од Травиана тима. Добро је бити у току, тако да означавање овог поља може бити добра идеја!

06. Kako da koristim statistike, izveštaje/poruke i profil? statistika / izvestaji / poruke


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не