Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Грађевине - Опште

На почетку би требали да се усмерите на ресурсе. Само кликните на "преглед села" и изаберите једно поље од 18 ресурсних поља (дрво, глина, гвожђе и жито). Након того једноставно кликните на "Надоградња на степен 1".

Касније у игри моћете градити напредније грађевине које ће бити које ће бити излистане кад кликнете на место за градњу у свом селу.

Преглед села

Темељ вашег села су ресурси, које требате за ама баш све - од подизања грађевина до тренирања војске. У Травиану су то дрво, глина, гвожђе и жито.

Ресурси се производе у "Прегледу села", односно на ресурсним пољима којих свако село има 18. Прво село увек има 4 дрвосече, 4 рудника глине, 4 рудника гвожђа и 6 њива, али друга поља око вашег села могу имати различито распоређена поља.

На почетку ресурсна поља нису изграђена (ниво 0 од 10 нивоа за обична села). На нултом нивоу поља производе се само две јединице по сату. Кад имате довољно ресурса у свом складишту можете надоградити своја поља кликајући на њих. Појавиће се овакво обавештење:

Цена за надоградњу на степен 1: 

Одмах испод тога налази се линк преко којег можете покренути надоградњу поља.

Можете прекинути ту наредбу кликом на црвени X (Cancel) у "прегледу села" али изгубићете ресурсе!

Центар села

У "центру села" можете видети неколико места градње. На сваком се месту може налазити само једна грађевина. Можете сва места градње Користити за било коју грађевину, али постоје два изузетка - "место окупљања" и "зид".

Даље, свака грађевина осим "склоништа", "складишта" и "силоса" може бити изграђена само једном у сваком селу. Преостале три можете у сваком селу градити колико пожелите, али тек након што сте једну од сваке направили до максималног нивоа.

Грађевине имају различите примене које могу бити дипломатске, економске или војне природе. Пре него добијете могућност њихове изграде, требате задовољити одређене предуслове за сваку грађевину. Предуслове пожете прочитати на страници грађевине или на стаблу градње.

Будите опрезни са црвеним X (Cancel), јер нећете добити пуни повраћај ресурса након што прекинете градњу у току!

Стабло градње

Потпуни приказ грађевина и предуслова за њихову изградњу. Кликните на слику за бољи преглед. Пијаца захтева складиште степен 1 и силос степен 1!

BuildingtreeГрађевине

Грађевине и поља су један од најважнијих аспеката игре. Они вам могу омогућити да тренирате трупе, складиштите ресурсе, склапате савезе и добијате ресурсе.

Ресурсна поља
Можете приступити вашем прегледу поља тако што ћете кликнути на први круг на горњем делу Травиан игре. Ако погледате мало видећете сатну производњу ресурса, ваших трупа (нема, вероватно), и 4 врсте ресурсних поља:

Врста поља Изглед Белешке
Дрво lumber Тевтонци као племе имају трупе чије тренирање кошта много дрва. Резиденција као грађевина тражи више дрва за надоградњу.
Глина clay Глина је главни ресурс за галско племе, који имају доста глине-скупе трупе. Такође, активно и развијено село захтева релативно више глине.
Гвожђе iron Овај ресурс се углавном користи за скуп оклоп римске војске и зидина. Због тога, Римљани ће увек бити гладни гвожђа.
Жито crop Нај проблематичнији ресурс од свих. Грађевине су јефтиније у житу него у другим ресурсима и имате 6 њива уместо 4 поља, али опет немате доста. Ово је зато што се производња жита сваки пу смањује кад надоградиш грађевине/поља или тренираш трупе...

Да надоградиш поље, кликни на његову слику и кликни на "Надоградња на степен X" линк. Ако је овај линк искључен, треба да пише и разлог.

Покушај да држиш своју произвдњу ресурса једнаку, са житом на 50%. На пример:
Дрво: 100 по сату
Глина: 100 по сату
Гвожђе: 100 по сату
Жито: 50 по сату
Наравно треба да прилагодиш своју производњу ресурса у складу са својим потребама, ово је само генерално правило.

Грађевине

Грађевине у Травиану вам омогућују да радите све сем производите ресурсе, јер то поља раде. Да направите грађевину треба да кликнете на "место градње" у центру села, које можете наћи тако што кликнете на други круг горе у Травиан игри. Одаберите грађевину коју желите у могућој листи грађевина. Неке грађевине захтевају да се направе друге грађевине, то су њихови "предуслови". Погледајте help.travian.rs помоћну страну о грађевини или стабло изградње да нађете потребне предуслове за грађевину. Најважније грађевине су излистане доле.

Смештај - - Силос и складиште
Силос и складиште смештају произведене ресурсе за каснију употребу. Складиште смешта дрво, глину и гвожђе где силос смешта само жито. Касније у игри ове грађевине не могу бити изостављене, и оне су такође предуслови за грађевине као пијаца.

Главна зграда
Главна зграда, такође звана ГЗ, је најважнија грађевина у травиану. Скоро све грађевине захтевају главну зграду ниво X да се изгради, и унапређивањем ваше главне зграде такође убрзава процес унапређивања ваших поља и грађевина. Од нивоа 10 такође можеш рушити грађевине из главне зграде.

Војне грађевине - ковачница, касарна, штала, радионица, дворац хероја, витешка арена, градски зид, палисада, земљани зид, камени зид и импровизовани зид.
Војне грађевине вам омогућују да тренирате, надоградите и командујете армијом. Најважније од свих су место окупљања и касарна. Погледајте "Војне грађевина" главну страну. Испод је листа других важних војних грађевина.

  • Зидови: градски зид, палисада, земљани зид, камени зид и импровизовани зид заштитите ваша села од нападача, давајући има бонус од 3, 2.5 или 2 % по степену. Такође, основни одбрамбени бонус села се повећава за 6, 8 или 10 поена по степну.
  • Унапређења: ковачница повећавају одбрамбену и нападачку снаги ваших јединица.
  • Истраживања: у академији можете истражити нове јединице ако имате одговарајуће грађевине.
  • Обука: у касарни, штали и радионици можете обучавати јединице са којим да нападате
  • Дворац хероја и оазе: Као што можете да видите док гледате мапу, тамо има пар долина које су насељене животињама. Можете освојити неку од тих оаза са вашим херојем да добијете екстра продукцију.
  • Брзина: Када почнете да нападате играче који су удаљени од вашег села приметићете недостатак брзине. Изградњом витешке арене ваше јединице постају брже на путовањима преко 20 поља.

Секундарне индустрије - - Пилана, циглана, ливница гвожђа, млин и пекара
Секондарне индустрије су грађевине које дају бонус на производњу ресурса одређеног поља. Сваки ресурс има своју секундарну индустрију, а жито пак има и трећу индустрију.

  • Дрво: пилана прерађује дрво које донесу дрвосече. У зависности од степена на којем је изграђена, пилана може да повећа производњу дрвета до 25 процената. Захтева дрвосечу степен 10.
  • Глина: циглана од глине прави цигле. У зависности од степена на којем је изграђена, циглана може да повећа производњу глине до 25 процената. Захтева рудник глине степен 10.
  • Гвожђе: ливница гвожђа топи гвожђе. У зависности од степена на којем је изграђена, ливница може да повећа производњу гвожђа до 25 процената. Захтева рудник гвожђа степен 10.
  • Жито: млин меље житарице у брашно. У зависности од степена на којем је изграђен, млин може да повећа производњу жита до 25 процената. Захтева њиву степен 5. Кад сте га надоградили на степен 5 и имате њиву степен 10, можете направити пекару, која даје додатних 25 процената.

Експанзија - - Палата/комендни центар и резиденција
Док ти прво село бива веће и веће, временом ћете морати оснивати нова села. Ово се може учинити тако што ћете тренирати насељенике. Насељеници могу бити направљени кад обезбедите слободан слот за ново село, које бива слободно кад саградите палату/командни центар степен 10, 15 и 20 или резиденцију степен 10 и 20.

Трговина - - Пијаца и трговачки центар
Увек ћете имати неједнакости између ресурса кад активно играте. Да решито ово, можете трговати са другим играчима користећи пијацу. Касније у игри требаћете веће трговце, који су омогућени градњом трговачког центра.

ИД грађевинa

ID грађевинa (gids)
gid грађевинa   gid грађевинa   gid грађевинa
1 Дрвосеча   2 Рудник глине   3 Рудник гвожђа
4 Њива   5
Пилана   6 Циглана
7 Ливница   8 Млин   9 Пекара
10 Складиште   11 Силос   13 Ковачница
14 Витешка арена   15 Главна зграда   16 Место окупљања
17 Пијаца   18 Амбасада   19 Касарна
20 Штала   21 Радионица   22 Академија
23 Склониште   24 Општина   25 Резиденција
26 Палата   27 Ризница   28 Трговачки центар
29 Велика касарна   30 Велика штала   31 Градски зид
32 Земљани зид   33 Палисада   34 Каменорезац
35 Пивара   36 Постављач замки   37 Дворац хероја
38 Велико складиште   39 Велики силос   40
Светско чудо
41 Појилиште   42 Камени зид   43
Импровизовани зид
44
Водовод   45 Командни центар    
 

Građevine - Opšte / opste informacije


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не