Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Проблеми са житом

Cropland

Један од чешћих проблема, са којим се сусрећу сви играчи током почетка игре, је контролисање производње ресурса, а по највише жита. Ово се често примети на главном прегледу села где је у листи продукције ресурса приказано: Crop жита: 2 по сату.
Многе грађевине, ресурсна поља, и војска, приликом изградње, за себе узимају део производње жита по сату. То је приказано следећом иконом Consumption

На пример, дрвосеча степен 1 захтева следеће: Lumber 40 Clay 100 Iron 50 Crop 60 Consumption 2 и то ресурсно поље ће константно трошити жито 2 по сату. Ова потрошња жита се сабира.

На врху екрана можете видети тренутно стање ресурса, као и потрошње жита: Да бисте побољшали производњу жита, кликните на житно поље (жуто) и добићете информацију колико ресурса је неопходно за изградњу житног поља. Уколико имате довољно ресурса, моћи ћете да унапредите њиву. Имајте на уму да житно поље на степену 1 захтева 20 жита, да би се изградило.

Негативна продукција жита и ефекти

Када се у селу налази војска чија исхрана захтева производњу жита већу него што је производња житних поља, производња жита ће ући у минус. Ово значи да ће војска у том селу почети да празни силосе. Уколико власник села не напуни силос житом у тренутку кад стање жита дође до нуле, војска ће кренути да умире. Када производња жита дође на 0, војска више неће умирати.

Шта је слободно жито?

То је жито доступно за изградњу или унапређење грађевина или ресурсних поља, кликом на иконицу за биланс жита (скроз десно на слици изнад) видећете укупну за то село

 •  Слободно жито је производња жита умањена за популацију.
  • Укључује оазе, млин и пекару
  • Не укључује бонус хероја или златну опцију за повећање производње сирвина

Као што је испод приказано можете да видите детаље за свако село кликом на иконицу биланс жита:

Шта је "закључано жито"

То је разлика између производње жита и слободног жита за грађевине. Ако немате довољну производњу жита изградња може бити спречена све док не унапредите производњу.

Ограничења и изузеци

 • Можете увек да унапредите житно поље.
 • Млин и пекара могу да буду изграђени/унапређени ако повећавају слободно жито.
 • Главна зграда степен 1 се може увек изградити.
 • Ако је основна производња жита у селу 276 по сату (што је производња 6 житних поља на степену 6) или више, а слободно жито је мање од 0, онда главна зграда, складиште и силос могу бити изграђени до степена 10.
 • Светско чудо је изузетак и може бити увек унапређено
 • Не можете да изградите или унапредите нешто ако ће слободно жито пасти испод 1.
 • Не можете да поружите млин или пекару ако ће слободно жито пасти испод 1. (било које рушење ових грађевина је већ урачунато).
 • Херој има основну производњу од 6 жита по сату без обзира на додељене поене. Ова основна производња прати правила као и уобичајена производња хероја тако да се додаје на производњу села којем херој припада али не повећава слободно жито.
  • Мртав херој и даље производи 6 жита по сату.
  • Када херој оживи ова производња је једнака његовој потрошњи.
 • За све друге грађевине изградњу можете да покренете само када имате позитивну производњу (без војске, производње хероја, бонуса од злата).

Problemi sa žitom / proizvodnja zita se smanjuje / sve manje zita/ bug sa zitom / slobodno žito / zito negativna proizvodnja minus bez zita / žita / Izgradnja sa zaključanom proizvonjom žita?


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не