Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Долине - Опште

На почетку игре оазе контролишу дивље животиње. Оазе се могу пљачкати, али Вам је потребна јака војска да би се пљачка исплатила.

У почетној фази игре оазе се пуне животињама само једном. Ако убијете све животиње оаза ће бити слободна до прекида почетничке заштите на серверу (од почетка сервер у зависности од брзине - без продужавања), након тога ће се животиње поново појављивати у оази.

Животиње се у оазама повремено множе. Што их мање има, то се брже множе. Да би пљачка на оазу била исплатива, потребно је опљачкати је са херојем и неколико стотина војника. За проверу стања животиња у оази довољно је само кликнути на оазу приказану на мапи, није потребно слати извиђаче.

Постоје две врсте оаза, и деле се по типу сировинама које доносе. Прве доносе само један тип сировина, а друге доносе жито плус једну од осталих сировина. Када освојите оазу, она ће доносити бонус само оном селу из ког је освојена! Бонус се односи на основну производњу ресурса, а не на тренутну.

Типови долина
  Приказ 1 Приказ 2 Повећање
Тип 1 Lumber oasis Lumber oasis +25% дрва по сату
Тип 2 Lumber and crop oasis - +25% дрва по сату,
+25% жита по сату
Тип 3 Lumber oasis Lumber oasis +50% дрва по сату (доступно само у сивој области Натара)
Тип 1 Clay oasis Clay oasis +25% глине по сату
Тип 2 Clay and crop oasis - +25% глине по сату,
+25% жита по сату
Тип 3 Clay oasis Clay oasis +50% глине по сату (доступно само у сивој области Натара)
Тип 1 Iron oasis Iron oasis +25% гвожђа по сату
Тип 2 Iron and crop oasis - +25% гвожђа по сату,
+25% жита по сату
Тип 3 Iron oasis Iron oasis +50% гвожђа по сату (oдоступно само у сивој области Натара)
Тип 1 Crop oasis - +50% жита по сату
Тип 2 Crop oasis - +25% жита по сату

Освајање слободних долина

Долина се може освојити само помоћу хероја. Константним нападима хероја на долину она се додаје селу из ког је херој Не заборавите да долина мора бити на малој мапи око села из ког се осваја (центра Вашег села!). У супротном, долина се не може освојити. Другим речима, мора бити у радијусу од 3 поља од села из ког се осваја. Поред овога, у селу из ког се осваја долина, неопходно је имати дворац хероја 10 ниво за 1 долину, 15 за другу долину и 20 ниво за трећу долину.

Слика испод означава "ваше" село црним оквиром и оазе, које теоретски можете освојити, црвеним оквиром. Приметите да је мапа шира од области из које можете освојити долите тако да је на слици та област приказана плавом бојом. Важно: можете освојити само три долине по селу.

Conquerable oases


Можда сте приметили да су долине означене на различите начине - пре свега оне вам дају увид на сировине за које дају бонус (нпр. једно дрво значи да је долина са 25% дрвета). Осим тога види се и да ли је долина већ освојена или не: долина 1 на слици испод није освојена (има зелени оквир око типа долине) и долина 2 на слици испод која је освојена (има црвени оквир око типа долине).

Conquerable oases


Освајање/нападање долина које поседују играчи

Да бисте освојили долину коју поседује други играч неопходно је уништити сву војску у долини и напасти је херојем, једном или више пута. Ако противник поседује 3 долине довољно је напасти долину херојем само једном. Ако противник има 2 долине морате напасти 2 пута, а ако играч кога нападате има 1 долину, херој мора напасти 3 пута.
Информација: За разлику од поглавица/старешина/сенатора, који нестају када освоје село хероји ће се после напада вратити у град из ког су напали, а неће нестати.

Нападањем долина које поседују други играчи ваша војска ће пљачкати село у чијем је власништву долина. На сваких 10 минута, нападач узима по 10% ресурса из града који поседује долину. Ресурси ће се регенерисати у наредних десет минута, што значи да нападом на оазу 7 минута после првог напада, војска ће узети свега 7% ресурса из града који поседује оазу.

Да бисте одбранили долину од напада, можете послати војску преко места окупљања или преко опција које се добијају када се на мапи клине на долину. Војска у долини се храни житом из града који поседује долину.

Лојалност оазе

Лојалност оазе се повећава за 1% сваких 30 минута и играч не може утицати на то.

Уколико освојите оазу од другог играча њена лојалност ће бити истог тренутка враћена на 100%.

Напуштање оазе

Уколико поседујете оазу коју желите на напустите то можете да учините кликом на црвени x знак поред описа оазе унутар дворца хероја. Потребно је 2 сата да се напусти оаза на 3x speed серверу и 6 сати на 1x серверу.

Ако је ваше село освојено све оазе ће бити напуштене и морају се поново освојити, чак и ако сами освојите своје село.

 

napuštene / napustene doline / oaze


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не